Author: Suhairi Alias

Follow me on twitter @suhairi_alias & fb.me/suhairi.alias

Cara mudah melihat save password

Kali ini saya akan tunjukkan bagaimana hendak melihat password yg disave oleh pengguna. “save password”

step-1
Ramai antara rakan-rakan kita yang simpan kata laluan mereka di komputer peribadi meraka. Tanpa mereka sedari password mereka tu dah diketahui oleh orang lain. Oleh itu save password ini tak digalak digunakan.

step-2
– Right click dan klik inspect element

step-3
– Tukarkan perkataan password kepada “text”

step-4
– Kemudian automatik password yang tersembunyi akan menjadi perkataan.

step-5
– Password yang dapat dilihat

Sangat senang untuk melihat password yang disave dengan menggunakan trick ni. Oleh itu elakkan guna “save password” di mana mana komputer. Tak kesahlah komputer peribadi atau pinjam komputer kawan. Kalau rasa-rasa password tu dah tidak selamat sila lah tukar secara kerap atau berkala untuk mengelakkan hak privasi anda dicerobohi oleh orang yg tidak bertanggunajawap :)

Uber Kuala Lumpur

Semalam. 14 April aku try aplikasi uber . Pada korang yang tak tahu uber ni apa meh aku jelaskan sikit. Uber ni macam aplikasi my teksi. Tapi yang best pasal uber ni. Uber ni menggunakan kereta kereta mewah je. So semalam aku dapat naik jaguar xjl. Harga kereta jaguar xjl ni second hand je Rm 800k . hahaha belum lagi harga kereta On the road baru.

Untitled-1
– First rides pegi makan then berhenti sekejap kat Dataran Merdeka

Untitled-1
– Second ride Pegi Bukit Ampang dan pulang ke kota damansara

price1
– Jarak pertama 29.46km je dalam masa 107:55 minit Time kat kuala lumpur (Lokasi brader tu bawa tak tahu) tu pon makan kat kedai tepi jalan je. Brader driver tu yang bawa situ. hahaha

price2
– Jarak kedua dalam 56.8km dalam 124:16 minit.

Bukit Ampang
– Bukit Ampang

Lain – lain gambar.

Uber Kuala Lumpur
– Saje je padahal tak bawa pon. tanggungjawab diri sendiri kalau berlaku kemalangan. haha. 800k tu!

Uber Kuala Lumpur
– At Dataran Merdeka

Uber Kuala Lumpur
– Cantik No plat.

Uber Kuala Lumpur
– Bahagian dalam. Kerusi hadapan kiri dan kanan siap boleh buat urutan sekali, memang powerf!

Uber Kuala Lumpur
– Dari Tepi

Uber Kuala Lumpur
– Kat Bukit Ampang. Brader driver tu jumpa kawan dia. Naik Audi A6. hehehe

Sila guna coupon code MYSOYACINCAU kat sign up registration form dan anda akan dapat Rm200 Free rides. :)

Pada yang dapat Free Rides tu moh lah register Uber.com

Tak lupa pada halimi.my sebab ajak dan ajar Uber ni. hehehe.

Thanks Uber Kuala Lumpur!

Scroll to top
WhatsApp chat