Latest News

Cara mudah melihat save password

Kali ini saya akan tunjukkan bagaimana hendak melihat password yg disave oleh pengguna. “save password”

step-1
Ramai antara rakan-rakan kita yang simpan kata laluan mereka di komputer peribadi meraka. Tanpa mereka sedari password mereka tu dah diketahui oleh orang lain. Oleh itu save password ini tak digalak digunakan.

step-2
– Right click dan klik inspect element

step-3
– Tukarkan perkataan password kepada “text”

step-4
– Kemudian automatik password yang tersembunyi akan menjadi perkataan.

step-5
– Password yang dapat dilihat

Sangat senang untuk melihat password yang disave dengan menggunakan trick ni. Oleh itu elakkan guna “save password” di mana mana komputer. Tak kesahlah komputer peribadi atau pinjam komputer kawan. Kalau rasa-rasa password tu dah tidak selamat sila lah tukar secara kerap atau berkala untuk mengelakkan hak privasi anda dicerobohi oleh orang yg tidak bertanggunajawap :)

16 comments on “Cara mudah melihat save password

  1. Abdur says:

    Thanks bro..setidaknya jadi pelajaran untuk tak buat save password

    1. Kalau pc sendiri. takder masalah. :)

  2. Bahrain says:

    Benda baru ni..

    1. Eh. tak baru sangat. benda ni dah ada lama. cuma tak ramai sedar!

  3. Hero Borneo says:

    jangan dibuat pada komputer pejabat…kalau komputer sendiri dan tak ada rahsia sulit..tak kisahlah..

    1. sbb tu kene berhati hati. :)

  4. ema says:

    terima kasih sharing….tak pernah tahu pun pasal ni.

    1. Welcome. Hati-hati menyimpan password.

  5. Denaihati says:

    bagus maklumat ni. biasanya memang jarang tick save password.

    1. Bagus kalau tak save.. Kene gunakan ingatan minda. Benda-benda macam ni senang org salah guna..

  6. Hafizul says:

    Terima kasih bro kongsikan..wahhh baru tahu leh gak buat macam ni yer..hehe.terbaik lah..

    1. haha jangan hack org sudah

  7. Fazrol says:

    Alamak, aku kerrap buat… kena klik balik laa.. he he..

    1. Reset baliklah hahaha. tapi kalau pc sendiri takpe bro.

  8. Mohd Aswad says:

    Tak ramai yang tahu risikonya bila save password pada browser..

    bagus pendedahan ni.. jadi takde la ramai yang blh kena curi data malware yang masuk dlm pc..

  9. Eratuku says:

    Bagus ni. Selalu I cari cara utk lihat password tapi tak berjaya. Skrg baru tau dengan cara ini boleh bantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top
WhatsApp chat